Spiritueel platform
Leren van én met elkaar

Lasagne - glutenvrij én vegan 🌿

Vriendin van Ziel & Zoet, Dorris, heeft voor jullie een vegan én glutenvrije lasagne gemaakt! En zeg nou eerlijk... Ziet er goed uit toch??

Wat heb je nodig?:

400 gram Italiaanse groenten naar keuze
150 gram gele linzen lasagne
400 gram Vega gehakt
100 gram vegan mozzarella
690 gram passata di pomodori (tomatensaus)
Verse knoflook Italiaanse kruiden peper zout
Optioneel: theelepel sambal

Bereiding

Bak het gehakt in een klein beetje olie gaar en voeg eventueel de sambal toe.
Voeg de groenten toe en bak even mee.
Voeg vervolgens de verse knoflook, kruiden en de passata toe.
Laat het geheel circa 10 minuten garen op laag vuur

Giet vervolgens een klein laagje saus op de bodem van de ovenschaal en leg de lasagne bladen er in. Dan weer een laagje saus, dan weer bladen.

Leg de lasagne bladen om en om. Eerste laag bijvoorbeeld horizontaal, tweede laag verticaal. Doe dit tot je saus bijna op is. Bovenop eindig je altijd met saus dus over het laatste laagje bladen giet je nog een klein laagje saus en hierover strooi je de mozzarella. Garneer met vers gemalen peper.

Zet vervolgens de ovenschaal, afgedekt met zilverfolie circa 30-35 minuten in de oven op 200 graden. Haal vervolgens de folie er af en zet nog 10 minuten terug in de oven. Klaar!

Deze versie is vegan en glutenvrij. Kunnen al die gluten en koolhydraten je niets schelen? Vervang de gele linzen bladen met gewone lasagne bladen en denk je “cheese is life?” You know the drill!