Spiritueel platform
Leren van én met elkaar

Volle Maan in Leeuw
28 januari 2021

De eerste Volle Maan van 2021 is aanstaande en wat voor één: ze staat in de trotse en krachtige Leeuw!

First things first: deze Volle Maan is alvast een voorbereiding op de Leeuwenpoort op 8 augustus. "Toevallig" is er op die datum ook een Nieuwe Maan in Leeuw. Wat dus inhoudt dat we ons de komende maanden steeds krachtiger kunnen voelen, of beter nog: in onze kracht komen te staan. Het is dan wel aan te raden om goed je hart te blijven volgen en (nieuwe) projecten aan te gaan.

De Zon staat in Waterman, wat tegenover de Leeuw ligt. Deze dierenriemtekens versterken of vullen elkaar aan. De Leeuw is het hart en de ego. De Waterman het hoofd. 
De Nieuwe Maan in Steenbok van afgelopen maand gaf ook al aan dat het een goede tijd om nieuwe dingen te starten. Dit kun je zelf invullen: nieuwe baan, relatie, vriendschap, huis. De Leeuw is ontzettend goed in het plannen en organiseren maar heeft soms wat moeite om het af te maken. De Waterman daarentegen kan dat stokje goed overnemen! Die zet alles op een rijtje en onderneemt verdere actie. Perfecte combi dus!

Mercurius retrograde
Maar goed, de laatste tijd komen er wel vaker wat kinken in de kabels, ook hier: vanaf 30 januari gaat de befaamde Mercurius retrograde lopen in Waterman. Je kunt dan veel in je hoofd gaan zitten, daardoor communicatieproblemen ervaren. Ook is dit een periode waarin elektriciteit het ineens kan laten afweten. Dus doet je wifi het even niet zo lekker? Geef het even tijd... Het kan Mercurius zijn.

Wat kun je fysiek gaan merken?
De "typische" klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, grieperig, slecht of onrustig slapen. Door de Leeuw kun je wellicht ook wat hartkloppingen ervaren of wat last van je rug krijgen (waarschijnlijk door teveel overbelasting). Let op: als je ernstige klachten hebt, ga dan gewoon naar de dokter, zeker met hartkloppingen die niet overgaan!!

Leeuw vs. Waterman
Je kunt deze Volle Maan veel spanningen en conflicten voelen. Het is wellicht ook allemaal niet voor niets dat er nu zulke rellen ontstaan. Een Volle Maan in de krachtige en trotse Leeuw, die graag gezien wilt worden (!) en dat in het seizoen van Waterman: de rebel, strijders van vrijheid. Al hebben deze rellen niets met het strijden van vrijheid te maken in onze ogen: voor de relmakers waarschijnlijk wél. Zowel Leeuw als Waterman komen op voor de kleine groep, de minderheid. Vooral Waterman wilt zijn eigen weg kunnen gaan. En een Leeuw die genegeerd wordt, kan aanvallen.
Hoe je dat uit, is vervolgens aan jezelf. De één gaat rellen (de rebelse Waterman en genegeerde Leeuw) en de ander gaat aan de buurvrouw vragen of ze een boodschapje mee kunnen nemen (de behulpzame Leeuw en strijder voor het individu Waterman).

Wat je nog meer kunt verwachten tijdens deze Volle Maan:
Er kunnen wat schaduwkanten omhoog komen bij jezelf of bij anderen. Je kunt daarmee in een negatieve spiraal komen. Je wordt overvallen door bijvoorbeeld jaloezie. Of je begint aan een nieuw project en dit slaat ineens een andere kant op dan jij wilt. Je krijgt dan angst voor geld, wordt boos etc. Je kunt jezelf helemaal niks vinden, je zelfbeeld is laag, weinig daadkracht. Je voelt je even niet begrepen, je bent bang dat je jezelf beperkt. En daar komt de Waterman weer: die is vaak zijn tijd vooruit. En hoewel dat mooi is, kan dat dus inderdaad leiden tot onbegrip en je kunt daardoor aan jezelf twijfelen. Geeft niks, kritisch blijven is goed. Zolang het maar niet destructief is.

Dit komt allemaal omdat door een bepaalde stand van de planeten: Mars, Uranus en de Zwarte Maan Lilith staan in een zogenoemde T-vierkant. Dit leidt er toe dat pijn uit je verleden ineens weer opborrelt. Maar geen zorgen, het is ook een perfecte tijd om deze pijn te helen. Wees dus niet bang om goed te doorvoelen, laat het er maar zijn.

Edelsteen ondersteuning:
(klik op naam edelsteen voor directe link webshop)

♌ Bergkristal - alles-zuiverende steen, goed voor zenuwen en hart

Heliotroop pendel - zorgt voor kracht, moed en zuiverheid