Spiritueel platform
Leren van én met elkaar

Nieuwe Maan in Steenbok


Natuurlijk staan er dit jaar ook weer Nieuwe en Volle Manen in de planning! We beginnen dit jaar, op 13 januari, met een Nieuwe Maan in Steenbok ♑︎

En misschien voel je al wat onrust binnenin jezelf. Want er staan wat innerlijke conflicten op de agenda. Maar wel conflicten waar je flink van zult groeien!

De Steenbok: de professor, de keurige harde werker met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Dat kunnen we allemaal wel even gebruiken in deze tijd.
Al laat de Steenbok niet graag zijn gevoelens zien, hij kan een goed luisterend oor bieden!

Een Nieuwe Maan betekent een nieuwe fase. Ideaal dus om een nieuw project te starten of een idee uit te werken. De eigenschappen van Steenbok, zoals hierboven beschreven, komen dan mooi van pas! Kriebelt er al iets? Een drang naar iets nieuws? Pak je kans!

Echter, je kunt voor wat uitdagingen komen te staan. Dit zijn de innerlijke conflicten waar je een les uit moet halen. Maar je kunt dus het gevoel hebben dat je vast zit, even geen idee wat te doen en je ziet geen oplossing of uitweg. Neem dan een stap terug en gebruik de Steenbok energie: observeren en analyseren. Wat kan ik doen? Hoe voel ik me precies? Kan ik dat ook ergens in mijn lichaam voelen? Hoe reageer ik op situaties? Kan ik daar iets mee?

Leer destructief gedrag los te laten en tot de kern van je probleem te komen. Dat vergt soms wat graafwerk en je moet diep gaan, iets wat de Steenbok niet graag doet. Maar voor een spirituele groei is dit toch noodzakelijk.

Met een Nieuwe Maan kan je natuurlijk ook weer ascentie-symptomen krijgen:

  • Hoofdpijn en veel in je hoofd zitten
  • Slecht of onrustig slapen
  • Duizeligheid
  • Griepachtig gevoel
  • Spijsverteringsproblemen
  • Last van je huid (rode vlekken, acne, jeuk)
  • Nagel probleempjes (scheuren, ontstoken nagelriemen, broos)
  • Last van gewrichten, met name knieën

We hopen altijd dat je er niet veel last van zult hebben. Maar mocht je er echt veel van merken, maak er dan iets positiefs van. Draai het om, probeer om te denken. Wat voor lessen kan je leren uit die innerlijke conflicten?

We wensen je een fijne Nieuwe Maan :)